zaterdag 27 november 2010

De winter is 3-D

Als het buiten koud is en de sneeuw valt uit de lucht, als het dus winter is, dan hebben wij hier altijd drukke toestanden! De hele familie is namelijk jarig in de winter. Vooral rond Kerst is het een drukte van jewelste met ook nog eens twee jarigen. En iedereen verwacht een bijzondere taart.

Voor Jim heb ik een tijger gemaakt. Bij een grote tiener kom je niet meer aanzetten met een 'taart-als-een-mobiele-telefoon' of een berg sneeuw met skiënde figuren erop (wel heel leuk voor het jongere grut natuurlijk). Hij wilde iets bijzonders en ik wilde iets bijzonders maken. Een tijger dus.

Eerst ben ik gaan rondzoeken op het internet. Foto's van tijgerkoppen afgedrukt en bekeken hoe anderen tot een ontwerp komen. Tja en dan aan de slag. Ik heb 3 grote 'pound cakes' gebakken van 12 inch. Daarnaast 2 kleinere van 10 inch. Als afsmeermiddel botercrème en vulling chocolade ganache. De poten, deel van de kop en staart heb ik gemaakt van RKT, want zoals iedereen nu wel weet wil ik dat alles aan een taart van mij eetbaar is. RKT maak je van rice crispies and marshmallows.


Ik heb eerst een langwerpig lichaam gemaakt, gevuld met ganache en dat in ronde vormen bijgesneden. Extra hoogte bij de hals voor het bevestigen van de kop. Daarna de poten gevormd van RKT. Goed tegen het lichaam aandrukken. Gaten opvullen met kleine stukjes cake en afsmeren maar! Nu de kop. Niet te zien maar wel gedaan: dowels in de nek gestoken, waarvan één schuin (als een soort tegengewicht).


Een deel van de kop is gemaakt van cake (het achterhoofd) en de rest van RKT. Dat was best een lastig werkje! Heel veel op de foto's gekeken want een tijgerkop zie ik (gelukkig!) niet dagelijks.
 Uiteindelijk de kop op het lijf gezet. Daarna heb ik alles bekleed met WITTE fondant.


En toen kleuren, kleuren en nog eens kleuren. Heel veel dust met een grote kwast opgebracht in een combinatie van geel en lichtbruin. Voor de accenten veel bruin gebruikt en en zwart heb ik gebruikt in combinatie met een kwast om de accenten te maken. Het gezicht heb ik echt overgenomen van een tijgerfoto, met alle strepen op de plek waar die op foto stonden. Oren er nog aangezet en natuurlijk de staart niet vergeten (van RKT).

                                                               Hij is met smaak opgegeten!

2 opmerkingen:

Ozlem zei

Wowww..This is excellent. I loved your blog. I will always follow your page.I added in my blog's list. :) By. Ozlem.

Angela Tran zei

Awesome! Your creations are wonderful and your flowers are so beautiful! I love looking over your blog (although I only know English, the pictures are great). I've nominated you for the Stylish Blogger Award - read more about it here: http://sugarsweetcakesandtreats.blogspot.com/2011/02/wow-i-won-stylish-blogger-award.html