zaterdag 2 oktober 2010

Regenboogrozen en de zee...

Hij is af en ik ben er ontzettend blij mee!
Ik heb het natuurlijk over de taart waarvan ik vorige week zei dat ik met de voorbereidingen was begonnen en waar ik zo'n zin in had! Nu heb ik zin om bijna elke taart te maken, maar sommige exemplaren zijn zo bijzonder dat het net dat beetje extra geeft. Zo ook deze taart. De bruid en bruidegom, Jan en Thirza, hadden me creatieve vrijheid gegeven. Het enige dat ze in de  taart terug wilden zien komen waren zee, strand en op de bovenkant een bos Regenboogrozen. Regenboogrozen of  'Happy Roses' zijn rozen waarvan elk rozenblaadje een andere kleur heeft. Het is een Nederlandse kweker gelukt om dit voor elkaar te krijgen. De rozen zijn razendpopulair van China tot Latijns Amerika. Tik maar eens Happy Roses in bij Google. Je weet niet wat je ziet! Maar dat terzijde.
Ik had dus creatieve vrijheid en je kunt me niet blijer maken! Ik kan dan helemaal mijn eigen ontwerp schetsen en op die manier krijgt het bruidspaar ook een nog mooiere taart: een taart met extra veel liefde en aandacht  gemaakt.

Ik heb het idee een week geleden uitgetekend. De taart bevat een combinatie van sugarart en schilderen. Zee en bloemen. Mijn idee was om vanuit de diepste oceaan omhoog te  gaan naar het strand, een zonsopgang een prachtige lucht en uiteindelijk... een regenboog van rozen. Ik ben er trots op. Het is een van mijn mooiste taarten van dit jaar!



Hier kleur ik de regenboogrozen en...


En hier steek ik ze bij elkaar tot een bloemstuk voor bovenop de taart.



dit is het uiteindelijke resultaat! Van de diepste zee naar de hoogste lucht. Ik hoop dat het bruidspaar, dat vandaag aan het strand is getrouwd, er ook blij mee is!
en nog een fotootje van de bovenkant!

2 opmerkingen:

sabine zei

Hai,
In een woord SUPER mooi.
echt geweldig gedaan, die rozen zijn te gek en inspirerend.
een heel mooi blog is dit ga zo door.
gr. Sabine

Saskia zei

Ontzettend MOOI!
Jammer dat je gestopt bent, want je maakte werkelijk prachtige taarten.

Ben ook wel benieuwd naar je recept van je bloemenpasta, waarom die van jouw zo speciaal was. ;-)