zaterdag 25 september 2010

De commotietaart!

Hier dan het beloofde verhaal over de taart die voor nogal wat commotie zorgde. Niet bij mij hoor, maar in de hoofden van mensen: kijkers die mijn taart hadden gezien en er een ongezouten mening over hebben. Ik had de taart gepost op een Amerikaanse site die ik veelvuldig bezoek. Andere cake decorators kunnen dan een mening over de taart geven of bijvoorbeeld een vraag die ik over een taart heb, beantwoorden. Het thema van de taart was rodeo en het was best moeilijk om daar op een leuk manier invulling aan te geven. De taart was namelijk bedoeld voor een rasechte Amerikaan van 76 en zijn kleinzoon van 2. Een verjaardagstaart voor twee personen dus.
Ik heb me suf gegoogled om aan leuke idee├źn te komen, en struikelde toen over de 'Paardentaart' van de Texaanse J. Cunningham. Dat was het! Ik besloot er een flinke rodeosaus over te gooien en was eerlijk gezegd... erg enthousiast over mijn eigen taart! Ik maak immers niet veel verjaardagstaarten, dus ik vond hem wel geslaagd.
De taart werd niet door de uiteindelijke klant opgehaald en een uiteindelijke reactie zou dus even duren. Ik besloot de taart daarom te posten, zodat ik feedback zou krijgen van collega 'cakers'. En die kreeg ik!
Ik moet eerlijk zijn. Het merendeel bestond uit ontzettend leuke berichten: van "Fantastische taart, heel humoristisch!", en "Goed gedaan, die zou ik zelf wel willen hebben", tot "Mijn man rijdt al jaren rodeo en would die to get a cake like that!. Maar wat was dat? Er begonnen ook langzaam boze berichten in mijn mailbox te druppelen die ik helemaal niet had verwacht! Een samenvatting van de verschillende e-mails:
- Onesthetisch!!!
- Deze taart is zoooo aanstootgevend (???)
- Wat een onhygienisch thema! Werkte ik zelf soms ook onhygienisch?
- Wat een belachelijk idee om een paard zo neer te zetten. Totaal GEEN respect voor dieren!

Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt!
Ik zou zeggen, beslis zelf maar wat je ervan vindt. Hier is ie:

Zeg nou zelf, dat is toch best leuk????
Uiteindelijk een bericht gehad van de eindklant. Zij was erg tevreden!

2 opmerkingen:

Brenda zei

wat een onzin, wat kunnen sommige mensen toch raar reageren. is dat jalouzie?
ik vind het een superleuke en humoristische taart!

Rylan zei

Fantastic!!!!! I LOVE IT A LOT! Bravo!